12o

В Калуші побував військовий кореспондент з Австралії Самуель Едер

  • 2021.02.09 11:31
    • Громада
  • 637
Вчора наше місто відвідав фотограф і письменник-документаліст, удостоєний численних нагород, Самуель Едер, який присвятив свою роботу захопленню життям звичайних людей, які потрапили в надзвичайні ситуації.Натхненний громадами, загартованими у труднощах та ворожості, роботи Самуеля досліджують темну, більш життєву та щиру сторону людського буття.
У серії «Обличчя Донбасу» (2019/2020) він кілька місяців фотографував життя на передовій української війни. Відвідавши обидві сторони конфлікту, він був разом з військами та тісно співпрацював з місцевими групами допомоги - фотографував порушників, жертв та свідків цього похмурого конфлікту.
Метою візиту в місто Калуш стала зустріч з ветераном АТО Олегом Климишиним, який був тяжко поранений під час проведення військових дій. У жовтні 2014 лікарі не давали жодних гарантій, але Божа воля, вмілі руки медиків, молитви і сила духу Олега зробили диво.
Довідка.
У мирному житті Олег Климишин тричі обирався сільським головою с. Сівка-Калуська. До того працював у міліції. В АТО був мобілізований наприкінці серпня 2014. Спершу були навчання на Новояворівському полігоні (Львівщина), потім знову навчання — у селі Широкий Лан Запорізької області. Освоював навики оператора-навідника бойової машини піхоти. Службу проходив під Волновахою, воював у складі 28-ї одеської механізованої бригади. 23 жовтня під час одного з мінометних обстрілів Олег Климишин був тяжко поранений у голову. У Волновасі йому надали першу допомогу, потім перевезли у Маріуполь. А вже звідти гелікоптером у Дніпропетровськ. У нього діагностували сліпе тяжке поранення головного мозку, три осколки міни застряли в корі головного мозку. Осколком зачепило ділянку мозку, котра відповідала за моторику, череп був розтощений на ділянці розміром 14 см на 17 см. У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова Олегові Климишину провели надскладні операції, там він перебував півтора місяці, два тижні з яких — у реанімації. Потім був військовий госпіталь у Львові, тривала реабілітація. Майже рік лікарі виводили Олега з критичного стану, адже в нього була паралізована ліва частина тіла. (Джерело: Я люблю Калуш https://www.facebook.com/Ilikekalush/posts/614787245351971/)
     
      Зустріч відбулася за сприяння Калуського міського телебачення. Детальніше в сюжеті КМТ http://kmt-kalush.tv/kaluskyj-veteran-ato-potrapyv-v-ob-yektyv-fotokamery-avstralijskogo-korespondenta/
Інші новини