25o

В Калуші члени родин загиблих Героїв виготовляли символічні квіти соняха

  • 2024.08.28 22:30
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 38

Уже понад 10 років триває новітня російсько-української війни. Повномасштабне вторгнення ворога в лютому 2022 року відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат України.

29 серпня 2014 року сотні наших Захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих українців.


Символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Ці рослини сонця уособлюють світлу й вічну пам’яті про полеглих Героїв. З метою увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, 28-29 серпня по всій країні триває Всеукраїнської акції “Сонях”.
Доєднались до акції і калушани. Сьогодні у приміщенні центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка зібрались члени родин загиблих Героїв, представники ГО “Сім’я Героя Калуша” (керівниця Ірина Кушлик). Дякуючи їм за мужність і стійкість не могла стримати сліз начальниця управління культури, національностей і релігій Калуської міської ради Любов Джуган. Принагідно вона нагадала про пам’ятні заходи, що відбудуться 29 серпня в нашій громаді.


Матері, дружини, діти воїнів виготовляли із фоміранту і фетру символічні квіти соняхів. Майстер-клас для них провели керівниці гуртків ЦХТДЮМ Калуської міської ради Марта Воробель, Оксана Знак, Любов Бадьїна, Лілія Федоришин та Ольга Чолінська.


– Навчитись виготовляти таку квітку може кожен охочий, – запевнила Марта Воробель. – Спочатку треба намалювати шаблони, тоді вирізати, в руках сформувати пелюстки, щоб вони мали вигляд соняшника, і наклеїти на фетр. Після висихання клею виріб чіпляють на булавку. Загалом запланували виготовити близько 150 символічних квіток соняшника. Завтра на кладовищі перед спільною молитвою за загиблих Захисників їхні рідні пришпилять до свого одягу ці символи пам’яті і безсмертя.

Інші новини