26o

В ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОМУ ЦЕНТРІ ПРОВЕДЕНО ЗАХОДИ ДО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

  • 2021.12.03 07:48
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 548

До Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, з метою привернення уваги до проблем дітей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя в Комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр Калуської міської ради» 02 грудня 2021 року для дітей інклюзивної групи ДНЗ «Золотий Ключик» проведено заняття «Всі діти рівні».

    В цій групі впродоіж двох років дошкільнята навчаються допомагати двом своїм ровесникам з особливими освітніми потребами. Під час виконання ігрових завдань діти мали змогу відчути проблеми інших та навчалися допомагати їх долати. Флешмоб творчих робіт «Серце підтримки» зорганізовано у закладах освіти. Творчі напрацювання учнів прикрасили імпровізовану виставку в приміщенні ІРЦ. Теплі слова та щирі малюнки дітей довго будуть підтримувати маленьких відвідувачів інклюзивно-ресурсного центру.

     ІРЦ в місті працює вже четвертий рік. Серед завдання центру - забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу. В установі працює четверо консультантів (2 практичних психолога, логопед та дефектолог). З часу відкриття обстеження пройшло 315 дітей з особливими освітніми потребами. Щороку в середньому 30 дітей одержують корекційно-розвиткові послуги безпосередньо в ІРЦ, а решта дітей відвідують спеціальні групи в дошкільних закладах та здобувають освіту за інклюзивною формою навчання в закладах освіти територіальної громади.

Інші новини