5o

В центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася творча зустріч з Галиною Пухтою – письменницею, філологинею, просвітянкою

  • 2023.02.22 14:47
    • Культура
  • 265
21 лютого 2023 року, в Міжнародний день рідної мови, в центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася творча зустріч з Галиною Пухтою – письменницею, філологинею, просвітянкою.
   Галина Пухта за освітою філолог, учитель української мови та літератури, уродженка села Кадобна на Калущині, педагог, активна просвітянка, авторка збірок віршів «Поезія» (1995 р.), «Устами болю» (1997 р.), «Сповідь» (2007 р.), «Анноччині іменини» (2015 р.), «На гойдалці вітрів» (2020 р.), «У сповитку сльози», «Поміж пізніх отав» (2021 р.), «Коли мовчать сирени» (2022 р.).
  Галина Іванівна Пухта – лауреат премії Мирона Утриска (2001 рік), літературно-мистецької премії ім. Пантелеймона Куліша за 2021 р. Її також нагороджено міжнародною літературною-мистецькою академією України дипломом за збірку віршів «На гойдалці вітрів». А за збірку поезій «У сповитку сльози» поетеса стала лауреатом міжнародної літературної премії «Сад божественних пісень» ім. Григорія Сковороди. Модератором заходу була заслужена учителька України, член Національної спілки письменників України та Національної спілки краєзнавців України, письменниця та громадська діячка Оксана Тебешевська.
Оксана Степанівна зауважила, що «Галині вірші – справжня поезія, настояна на любові до світу і вмінні бачити, відчувати, описати його, опоетизувати людську душу – її злети і падіння, усмішку і сльози, тривогу й безтурботність, щастя і біль.» Авторка вміє зі звичайнісінької події створити художню дійсність, яка хвилює, захоплює, тривожить читача, має здатність сприймати все навколо у поетичних образах. Для кожного поета його твір – це стан душі, різнобарвний опис життєво-важливих цінностей, почуттів, емоцій і саме таким поетом є пані Галина.
  Галина Пухта – не просто поетеса. Вона – художник слова, композитор мелодій серця, митець, який тонко відчуває життя у всіх його відтінках. «І людиною в цьому красивому світі побудь!» – закликає авторка, бо життя на землі таки цінне, і жити варто! Проста за звучанням і глибока за змістом її поезія продовжує свою трепетну, злеліяну авторкою дорогу до сердець читачів. Галина Пухта відкрила завісу власного натхнення, яке вона черпає у довколишній природі, у оточенні найрідніших людей, у життєвих ситуаціях, любові до навколишнього світу. На заході поетеса читала вірші із нової збірки, щиро, чуттєво, емоційно. Поезія линула просто із самого серця й від душі.
   Літературна зустріч пройшла у позитивній творчій атмосфері. Учасники заходу, близькі і знайомі люди, ділилися враженнями, спогадами, запитували і аналізували, дякували за невмируще поетичне слово, яке закарбувалося у душі яскравими барвами.
Інші новини