20o

«Пункти незламності», протипожежна безпека, якісна вода – у фокусі комісії ТЕБ та НС

  • 2023.10.17 17:43
    • Надзвичайні ситуації
    • Трансляції
    • Відео
  • 387

   Сьогодні, 17 жовтня, відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

 Обговорили стан підготовки органів місцевого самоврядування та об’єктів життєзабезпечення громади до дій в осінньо-зимовий період 2023-2024 років. У вересні у Калуші відбулися гідравлічні випробування мереж теплопостачання. Теплові мережі готові прийняти носій. КП «Калуська енергетична компанія» має укладені угоди на постачання природного газу. Підприємство має 9 генераторів різної потужності, і готується прийняти ще два потужні генератори, які прибули у громаду як благодійна допомога.

   ТОВ «Констанза» (виробнича філія «Калуська ТЕЦ») готова розпочати подачу теплоносія у місто.

  КП «Калушавтодор» має на території підприємства 30 тонн чистої солі і 10 тонн піску для приготування протиожеледної суміші.

  Укладені угоди із постачальниками: за нагальної потреби ці компоненти суміші будуть доправлені на підприємство упродовж 2-х годин.

  Заслухали звіт про стан пожежної безпеки освітніх закладів Калуської міської територіальної громади.

  На пожежну безпеку у закладах освіти громади цьогоріч витрачено 650 тис. гривень. Зокрема, повністю оновлюють систему протипожежної безпеки у ліцеї №5. Станом на 1 жовтня фахівці провели дослідження 546-и проб питної води у громаді, йшлося під час обговорення питання про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою.

  Найбільше зауважень – до джерел і криниць у Підгірках. Аналіз води звідти найчастіше давав нестандартні результати. Що стосується міських водозаборів, то якість води там відповідає нормам. За несприятливих погодніх умов можлива каламутність.

  Заслухали аналіз санітарно-епідеміологічної ситуації з розділу гострих кишкових інфекцій на території громади. Спалахів і масової захворюваності від початку року не зафіксовано. Однак, порівняно із аналогічним періодом минулого року, рівень захворюваності зріс удвічі: 131 випадок у 2023 році – порівняно із 61 випадком торік.

  Минулого холодного сезону «Пункти незламності» у Калуській громаді відвідали 2585 осіб. Рішенням із питання про функціонування «Пунктів незламності» на території Калуської міської територіальної громади встановили графіки роботи цих пунктів на осінньо-зимовий період 2023-2024 років. Зокрема, «Пункти незламності» у ліцеях №№ 1, 3, 6, Фаховому коледжі культури і мистецтв працюватимуть із 8:00 до 17:00 у робочі дні. Пункти у ПК «Юність» і «Мінерал» працюватимуть із 8:00 до 17:00 щоденно.

  У разі гострої необхідності, при стрімкому зниженні температури повітря чи відімкненні енергопостачання, невідкладно розгортатимуть «Пункт незламності» на вул. Героїв України.

Інші новини