11o

Український державний інститут культурної спадщини створив спеціальний чат-бот, з метою виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали через агресію російських окупаційних військ

  • 2022.07.15 13:40
    • Громада
    • Культура
  • 208

Український державний інститут культурної спадщини (далі - УДІКС) створив спеціальний чат-бот з метою виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали через агресію російських окупаційних військ. Даний чат-бот може функціонувати як окрема анкета та розповсюджуватись завдяки QR-коду, або за посиланням — https://t.me/ZruynovanaSpadshchyna_Bot.

   Telegram чат-бот УДІКС є безпечним, анонімним та швидким у використанні, має можливість збирати інформацію по всій території України, включаючи тимчасово окуповані території.

  Telegram чат-бот УДІКС є аналогом анкети, що розміщена на платформі Міністерства культури та інформаційної політики https://culturecrimes.mkip.gov.ua/ але відрізняється своєю доступністю у мобільній версії заповнення заявки.

  Оскільки УДІКС здійснює діяльність з формування Державного реєстру нерухомих пам’яток України, створення банку даних нерухомих пам'яток України, розробки програмного забезпечення та автоматизованої інформаційно-пошукової системи електронного реєстру нерухомих пам’яток України, збір актуальної та оперативної інформації за допомогою чат-боту УДІКС буде сприяти роботі спеціалістів УДІКС та матиме важливе значення для забезпечення дистанційного моніторингу стану нерухомих пам’яток на всій території України, включаючи тимчасово окуповани території.

- Telegram канал УДІКС: https://t.me/udiksofficial.

- Facebook УДІКС: https://www.facebook.com/usich.mcysu/.

Інші новини