17o

Учні ліцею ім. Д. Бахматюка серед кращих і в науці, і в спорті...

  • 2024.04.17 17:19
    • Освіта
  • 58

Початок тижня виявився багатим на чудові новини про досягнення учнів Калуського ліцею ім. Д. Бахматюка. Ліцеїсти гідно проявили себе, як на всеукраїнських олімпіадах, так і спортивних змаганнях…
Зокрема, учень ліцею ім. Д. Бахматюка Валентин Тимчишин переміг у Всеукраїнській олімпіаді з фізики, яку проводить факультет радіофізики, біомедичної електроніки та комп'ютерних систем Харківського національного університету імені Василя Каразіна для учнів 10-11 класів “Радіоолімпіада – 2024”. До слова, минулого року учень також був переможцем цього інтелектуального конкурсу.

А учень 10 класу ліцею ім. Д. Бахматюка Максим Гречаний став переможцем шахового турніру «Кубок Прикарпаття 2024», який проходив з 12 по 14 квітня в Івано-Франківську.
40 шахістів та шахісток із Києва, Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Тернопільської, Полтавської, Чернівецької областей та, звичайно, з Івано-Франківщини боролися за право стати кращим, але почесне 1 місце турніру здобув наш Максим Гречаний.
Нагадаємо, що серед попередніх здобутків хлопця звання чемпіона України з бліцу серед гравців з міжнародним рейтингом до 1900 та кандидата в майстри спорту України. Максим Гречаний є членом Івано-Франківської обласної федерації шахів (президент – Людмила Прокоф’єва).

Крім того, поповнив скарбничку досягнень вихованців Калуського ліцею ім. Д. Бахматюка і його вихованець Макар Загной. Учень 5 класу взяв участь у міжнародному турнірі із дзюдо "BARDEJOV JUDO OPEN", який відбувся 13-14 квітня у Словаччині.
У змаганнях брали участь понад 900 учасників із 14 країн світу. Макар Загной у своїй віковій групі у вазі 38 кг провів 5 поєдинків та посів перше місце.
Хлопець займається у спортивному клубі айкідо та дзюдо «КАНО» (м. Івано-Франківськ) та має за плечима перемогу на Відкритому чемпіонаті з дзюдо у 2023 році.

Інші новини