6o

Учні Калуського ліцею №5 побували на патріотичній екскурсії

  • 2024.10.11 10:37
    • Громада
    • Освіта
  • 77

У Калуському ліцеї №5 уже кілька років поспіль успішно реалізовується патріотичний проєкту "Сучасні зустрічі через призму минулих поколінь".

Проєкт присвячений річниці створення УПА, боротьбі українського козацтва та сучасних воїнів ЗСУ за незалежність нашої держави. Подію щороку організовують на початку жовтня.

Спочатку – це були екскурсії до «Криївки Черемоша». Керівництво ліцею замовляло автобуси. Минулого ж року вирішили мандрувати пішки. За локацію обрали Домбровський ліс. Добру традицію продовжили й цьогоріч.

10 жовтня до лісу вирушили 340 ліцеїстів і 40 педагогів (4-11 класи). В ході майже 6-годинної екскурсії учні дізналися цікаві факти про Українську Повстанську Армію та провели паралелі між минулим та сьогоденням. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих воїнів. Після спільного виконання державного гімну кожний клас співав патріотичну пісню, яку готував напередодні. Лунали як давні, козацькі, стрілецькі та повстанські, так і сучасні патріотичні пісні. А ще було тісне спілкування з природою. У День ментального здоров'я учні і вчителі черпали енергію у живому довкіллі, набиралися сил і наснаги завдяки барвам, звукам та ароматам чарівного осіннього лісу. Діти створювали композиції з дарів лісу, скуштували козацької каші, корисно і весело провели час на різних спортивних локаціях.
Ліцеїсти висловлюють особливу подяку калуському фахівцеві з туризму, а нині – Захиснику України Вікторові Павліву за можливість зготувати собі обід у казанах. І, звичайно, вдячні ЗСУ за змогу реалізувати такі патріотичні проєкти в цей непростий час.

Інші новини