12o

Міський голова Андрій Найда взяв участь у науково-практичній конференції у м. Долина

  • 2021.08.28 08:22
    • Економіка
    • Культура
  • 429
  На запрошення міського голови м. Долини Андрій Найда взяв участь у науково-практичній конференції «Терени Східної Бойківщини. Хто такі бойки?».  
    Захід є, свого роду, змістовною передмовою до Бойківського міжнародного інвестиційного Форуму «Expo 2021»,  промислову  панель якого заплановано провести у м.Калуші.
     Основні напрями роботи конференції: історичний розвиток східної Бойківщини, традиційна культура бойків, туризм на теренах Східної Бойківщини.
    Завдяки заходу було показано історію, культуру бойків,  культурні надбання бойківського краю, його роль і місце в етнокультурному та туристичному житті України.
    Доповідачами були ряд науковців  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника,  співробітники музею «Бойківщина» та інші доповідачі, які займаються вивченням цієї етнографічної групи українців. Для представників з Калуша, була зокрема, особливо цікава доповідь «Локалізація  місць давнього солевидобутку Східної Бойківщини: історія і методика» старшого викладача кафедри  етнології і археології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Кочкіна.
   На захід були запрошені голови 13 територіальних громад Східної Бойківщини.  Участь у конференції також брали начальник відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Олег Кузів та провідний науковий співробітник Краєзнавчого музею Калущини Іван Тимів.
Інші новини