12o

У Калуші презентували книгу про загиблих воїнів-спортсменів

  • 2023.07.30 16:33
    • Актуально
    • Громада
  • 187

Їм личила спортивна форма, але вони обрали камуфляж.

У концертній залі сьогодні презентували книгу про загиблих у результаті варварської агресії Героїв-спортсменів «Гуде подзвін за Героями».

Серед них – імена сімох мешканців Калуської громади:

Богдана Гавриліва;

Василя Дрогомирецького;

Володимира Кушлика;

Ігоря Чошка;

Ельвіна Новрузова;

Віктора Паньківа;

Любомира Фединяка.

Над книгою працювала команда на чолі з Тетяною Гриненко та Борисом Біликом із Баштанки Миколаїнської області. Зараз місто поруйноване ворожими обстрілами.

Книга – 15-е видання авторів команди фонду «Україна – наш дім». Усі книги – патріотичного змісту, покликані зберегти історію. Більшість – про важливих і видатних історичних осіб, воїнів АТО, і ось, власне, видання про полеглих Героїв-спортсменів.

До видання долучилися уродженець нашого краю Ігор Атаманчук, а також калуські меценати Руслан і Уляна Стасіви.

Гості привезли до Калуша і гільзу від боєприпаса, розписану баштанською майстринею. За задумом організаторів, це мав би бути перехідний кубок на спортивних змаганнях у Калуші.

Керуючий справами виконкому Калуської міської ради Олег Савка подякував авторам, меценатам і координаторам видання. Він наголосив на великому значенні такої книги для патріотичного виховання юних спортсменів у нашій громаді.

Мати полеглого воїна Володимира Кушлика пані Ірина зазначила, що пам’ять про загиблих Героїв завжди житиме у серцях рідних. Але дуже важливо передати цю пам’ять у часі, чому дуже допоможе ця книга.

Не маємо права забувати наших Героїв!

Родини полеглих Героїв-спортсменів отримали книги у подарунок.

Інші новини