5o

У словацькому місті Кошице з 22 по 29 вересня 2022 року проходять «Дні України 2022»

  • 2022.09.28 11:04
    • Економіка
  • 273

26-27 вересня 2022 року делегація громад – членів Асоціації міст України з чотирьох областей Заходу України (Закарпатської, Івано – Франківської, Львівської та Чернівецької) взяла участь у заході «Транскордонне СЛОВАЦЬКО-УКРАЇНСЬКЕ співробітництво та досвід органів місцевого самоврядування-ІІ», в рамках якого проходив словацько – український безпековий форум/СУФ2022. Калуську міську територіальну громаду представляла заступниця начальника управління – начальниця відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста міської ради Тетяна Сеньків.

  Під час заходу було отримано багато корисної інформації, пропозицій співпраці. Тетяною Сеньків проведено перемовини із послом України в Словацькій Республіці паном Юрієм Мушкою, виконавчим директором Асоціації ФЕМАН, радником Прем’єр  - міністра Словацької Республіки  з питань транскордонного співробітництва з Україною Едуардом Бурашем та спеціалістом з питань міжнародного партнерства Ради європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR) Яною Бровдій щодо налагодження побратимських відносин. 

  Також учасники мали можливість ознайомитися з презентаціями реалізованих українсько - словацьких проєктів і проєктів, що перебувають на стадії впровадження та стосуються покращення транспортної інфраструктури.

Сподіваємося на подальші результативні кроки у розвитку міжнародної співпраці з братньою Словаччиною.????????????????

 

Інші новини