18o

У рамках виконання на місцевому рівні Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в безпечному просторі БО «БФ «Крила підтримки» відбувся круглий стіл, метою якого є визначення потреб жінок і дівчат постраждалих від війни і переміщення

  • 2023.03.09 14:20
    • Соціальна сфера
  • 311
Про важливість зазначеної теми наголосила заступниця міського голови, голова міжвідомчої ради з питань сім`ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Надія Гуш.
???? Під час круглого столу обговорили питання координації роботи з внутрішньо переміщеними та постраждалими від війни та облаштування прихистків у Калуській громаді; надання соціальних послуг Калуським центром соціальних служб постраждалим від війни; превентивну діяльність у закладах освіти; рекомендації щодо здійснення працевлаштування та курси для жінок ВПО в Калуській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості; про надання безоплатної правової допомоги потерпілим від війни та переміщення.
Присутні обмінялися думками щодо важливості долучення жінок до волонтерської та проектної роботи.
???? Захід був організований управлінням у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту спільно з ГО «ДОМ.48.24» разом зі структурою ООН Жінки Україна в рамках проєкту «Розбудова демократичного, мирного та гендерно рівноправного суспільства в Україні».
???? Напрацювання під час зустрічі сприятимуть кращій адаптації та соціалізації жінок у громаді, які постраждали від війни чи є внутрішньо переміщені, а пропозиції та ідеї увійдуть до місцевого плану дій.
Інші новини