9o

У ПОСВЯТУ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ У КАЛУСЬКІЙ ГРОМАДІ ВИСАДЯТЬ ДУБИ

  • 2024.04.20 20:51
    • Герої не вмирають
  • 104

Надзвичайно чуттєва та сакральна подія об’єднала сьогодні, 20 квітня, дружин, батьків та дітей полеглих Героїв - благодійний проект «Жити без тебе» - акція з висаджування дубів, що символізує продовження життя, буде вічною згадкою про героїзм і мужність наших Воїнів.

Голосним відлунням у наших серцях крізь хвилину тиші лунали імена Героїв, які віддали своє життя за Україну. Вшанування їх пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і вічна вдячність за їх жертовні подвиги в ім’я волі та правди нашої нації.

З понад сотню дубів, разом з яким житиме невмируща пам'ять про Героїв, садили діти, дружини, матері та батьки наших полеглих Захисників. Сьогодні дерева пустили свої корінці в невеликі горщики. Протягом місяця рідні Воїнів доглядатимуть рослини вдома, а відтак висадять їх на галявину. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, садити дерева будуть не разом з усією родиною, як це велося за доброю традицією, а в пам'ять про тих, кого вже немає.

Особливі відчуття сьогодні викликали й виступи дітей Героїв - Злати Корвацької, яка у свої 5 років разом із старшою сестричкою знає про біль втрати рідного татка, та Матвія Русинкевича, який пережив таке ж горе. Коли Злата співала, а Матвій читав поезію, стримувати сльози було важко всім.

Наші Герої, йшовши на війну, всі як один казали, що йдуть туди, щоб захистити своїх дітей, щоб їм на вільній землі жилося краще, щоб вони ніколи не дізналися того жаху війни. Сьогодні для родин, діток організатори підготували подарунки та програму дитячого дозвілля з аніматорами та цікавими майстер-класами з виготовлення ангелів.
Міський голова Андрій Найда подякував усім, хто долучився до такої важливої акції.

Ініціаторами заходу виступили: засновниця благодійного проекту «Жити без тебе» Мар’яна Яремчук, голова ГО «Єдність Націй» Михайло Яремчук, голова ГО «Дружини Янголів» Любов Василів, заступниця Ірина Круховська.
Співорганізатор - Світлана Панько, директорка навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, та ГО «Сім’я героя Калуша», голова Ірина Кушлик, БФ «Чисті серцем», директорка Ірина Рабарська, Міжнародний БФ «Шівон траст», координаторка - депутатка КМР Оксана Савчук, Калуська районна організація товариства «Червоного хреста України», керівник Зінаїда Хемич, Волонтерський центр «Нескорена нація», координаторка Галина Бела, управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.

Дуби-герої – це не просто дерева. Це живі пам'ятники мужності та самопожертви. Вони ростимуть і міцнішатимуть, нагадуючи нам про тих, хто віддав своє життя за нашу свободу. З кожним роком вони ростимуть все вище, сягаючи небес, уособлюючи дух наших Захисників, які піднялися над смертю та стали навіки частиною українського неба. Вічна пам'ять та слава Героям!

Інші новини