15o

У ПК «Юність» відбувся благодійний звітний концерт студії східних і сучасних танців «Магія сходу»

  • 2022.07.05 15:56
    • Культура
  • 272
❗Діти – для ПЕРЕМОГИ!
☑Благодійним концертом свій ювілей - 10 років - відзначила студія східного та сучасного танцю «Магія сходу», яка діє при ПК «Юність». За цей період керівник студії Тетяна Кузевич зуміла навколо себе згуртувати поціновувачів хореографічного мистецтва східного танцю від малого до дорослого. Адже у студію приходять дівчатка від 4 років.
На початку діяльності Тетяна, як хореограф, долучилася до організації встановлення танцювального рекорду України в Калуші – масового та одночасного виконання східних танців ( 2013р.), учасниками якого були колективи з різних регіонів нашої держави та калушани.
Відтоді східний танець у виконанні юних артистів постійно удосконалювався. Тепер студійці вибудовують хореографічні композиції у поєднанні східних з сучасними, є у постановці і сюжетні танці.
Колектив співпрацює із зразковим театром «Чарівник» - доповнюють театральні постановки хореографічними номерами.
Учасники студії «Магія сходу» є переможцями міжнародних, всеукраїнських конкурсів, чемпіонатів. Сама керівник Тетяна – суддя І категорії східної хореографії Української асоціації виконавців східного танцю (УАВСТ). Олександра, донька Тетяни, була наймолодшою, 6-річною учасницею телевізійного шоу «Танцюють всі». Сьогодні їй вже 14. Загалом у сім’ї Кузевичів виховується троє дітей. Попри здобуття двох вищих освіт, виховання власних дітей, хореографиня продовжує прививати любов до прекрасного у юних калушан, перебуває в постійному пошуці, розвитку, самовдосконалюється.
«Досягати своєї мети та впевнено йти по обраному шляху – це, - каже Тетяна Кузевич, - від тата – Заслуженого тренера України зі спортивної гімнастики Ярослава Книщука, нині, на жаль, вже покійного.
В період війни разом з колективом та батьками активно долучаються до благодійних ярмарків, заходів. Під час останнього зібрали майже 3 тис. грн. на підтримку ЗСУ.
Разом ПЕРЕМОЖЕМО!
Фото Оксана Онисько.
Інші новини