10o

У ПК «МІНЕРАЛ» відбувся показ документального фільму "Розірви коло" про шлях жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства

  • 2021.11.26 18:01
    • Актуально
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 508

В межах Всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» 26 листопада у кінотеатрі "Час кіно", що в палаці культури "Мінерал", всі бажаючі мали змогу безкоштовно переглянути прем'єру документального фільму "Розірви коло".

  Варто зазначити, що публічна демонстрація фільму є частиною масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та/і гендерно зумовленого насильства в Україні та в рамках партнерства Калуської міської територіальної громади в проекті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», який спрямований на посилення ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

  Заступниця міського голови Надія Гуш подякувала всім, хто прийшов на перегляд стрічки, а також зазначила, що найближчим часом планується відкриття денного центру з кризовою кімнатою у Калуші, яка працюватиме як тимчасовий притулок для жінок і дітей, що зазнали домашнього насильства. На даний час в приміщенні денного кризового центру для постраждалих від домашнього насильства тривають ремонтні роботи, які виконані на 70%.

  Нагадаємо, що фільм знято за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання домашнього насильству за підтримки уряду Великої Британії. У стрічці розповідається історія двох жінок різного віку, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Авторкою ідеї фільму є почесна амбасадорка UNFPA Україна Маша Єфросініна Режисеркою фільму є Єлизавета Сміт — одна з найяскравіших молодих режисерок країни. Продюсеркою стрічки виступила Ольга Бесхмельниціна.

  Після перегляду фільму провели засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі. В координаційній раді взяли участь суб'єкти, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Під час засідання відбулося коротке обговорення тематичної стрічки "Розірви коло", представлення новопризначеного начальника сектору дільничних офіцерів поліції відділу первенції Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

  Секретар координаційної ради, Аліна Бігун, довела до відома учасників про затверджений зведений план тематичних інформаційно-просвітницьких заходів до 10 грудня 2021 року в Калуській міській територіальній громаді, наголосила на необхідності подання алгоритму реагування на випадки домашнього насильства кожного суб'єкта та створенні плану невідкладних заходів спільних дій до 01.12.2021 року.

Інші новини