10o

У ПК "Мінерал" облаштовано креативний навчально-дозвіллєвий хаб "Мінерленд"

  • 2024.03.21 13:00
    • Громада
    • Культура
    • Дозвілля
  • 79

Сьогодні, 21 березня, міський голова Андрій Найда разом із заступницею голови ОДА Людмилою Сірко, заступниками голови Калуської РДА Іваном Шикиринцем та Ярославою Гасяк, заступницею міського голови Надією Гуш відкрили дитячий простір.


Облаштування креативного навчально-дозвіллєвого хабу "Мінерленд" стало можливим завдяки допомозі благодійного фонду «Рокада», що діє за підтримки Агенства ООН у справах біженців в Україні, сприяння Івано-Франківської ОВА, Калуської РВА й команди ПК «Мінерал».

Міський голова Андрій Найда висловив подяку всім, завдяки кому у громаді з’явилися ще один центр для дітей.

Навчально-дозвіллєвий хаб «Мінерленд» слугуватиме місцем навчання та розвитку, ігор, роботі з дітками вразливих категорій, вимушено переміщеними особами, дітьми з особливими потребами та мешканцями міста, щоб кожен мав змогу безпечно, цікаво та творчо проводити дозвілля.

Тут надаватимуть психологічну допомогу дітям та дорослим, соціальну підтримку, буде проводитися індивідуальна та групова робота з дітками, які мають особливі потреби, плануються соціокультурні родинні заходи, майстер-класи, квести, брейн-ринги, конкурси та інше.

Для зручності простір розподілений на три зони: навчально-практична, інклюзивна, ігрова.

Благодійним фондом «Рокада» надано все необхідне для занять обладнання, що дозволило облаштувати всі три зони якнайкраще.

У навчально-практичній є комп’ютерне, мультимедійне, демонстраційне оснащення, сенсорний куток, що облаштований з метою релаксації та проведення корекційної роботи з дітьми.

У ігровій – мольберти, набори для творчості, конструктори, інноваційна ігрова техніка: аерохокей, sony playstation, караоке система, інтерактивна панель та ін.

Інклюзивна зона обладнана з урахуванням індивідуальних потреб дітей – настільними іграми, мозаїкою, пісочницею з підсвіткою, щоб малювати піском, кульками для сухого басейну, м’яким модульним спортивним набором, м’якими модульними меблями.

І все це – не ввесь перелік.

Усі засоби слугуватимуть чудовим інструментом для розвитку творчого потенціалу, фантазії, сенсорних, вестибулярних і рухових можливостей дітей, логічного мислення, моторики, розвантаженню дитячої нервової системи, емоційної насиченості дитячих розважальних програм та ще безлічі інших активностей.

"Результативність реалізації цього проекту видно одразу. У діток, які сьогодні були почесними гостями на відкритті, усмішка не сходила з уст. А це – найголовніше! Ми, дорослі, маємо робити все для того, щоб подарувати малечі щасливе дитинство, попри всі труднощі сьогодення.

Надзвичайно приємно, що в Калуській громаді завдяки небайдужості та наполегливій підтримці команд благодійників активно втілюються в життя ідеї, що дарують нашим юним мешканцям комфорт, радість та емоції позитиву!" - зазначив Андрій Найда.

Інші новини