17o

У першого заступника міського голови Мирослава Тихого відбулася нарада з питання будівництва нового водорегулюючого вузла на річці Сівка в районі Домбровського кар’єру

  • 2023.05.03 11:05
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 217

2 травня 2023 року у першого заступника міського голови Мирослава Тихого відбулася перша робоча зустріч із спеціалістами Дністровського басейнового управління водних ресурсів та його очільником Віталієм Андрійчуком.

Участь у нараді також взяли представники управлінь будівництва та розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства, з питань надзвичайних ситуацій, архітектури та містобудування Калуської міської ради.

На зустрічі обговорили комплекс заходів щодо проектування та будівництва нового водорегулюючого вузла на річці Сівка в районі Домбровського кар’єру. Зведення нової конструкції сприятиме регулюванню подачі води у річці на території міста та зменшить ризики підтоплення території громади. Через зміну русла, річка не забезпечує потрібного режиму потоку води, що спричиняє постійний її застій на території Калуша. Робота з даного питання розпочалася у січні 2023 року.

Рішенням сесії міської ради було спрямовано субвенцію на розробку проектно-кошторисної документації, якою займається Дністровське БУВР. Зазначена організація проводитиме й будівельні роботи. Ними виконано вже перший етап проєкту -здійснено геодезичну зйомку по руслу річки.

Також домовилися провести додаткове обстеження прилеглої території русла річки, та підготувати проект рішення про дозвіл на розробку проєкту детального планування території вздовж річки Сівка для облаштування водорегулюючого вузла, який розглянуть на наступному засіданні сесії Калуської міської ради.Наступну зустріч запланували провести безпосередньо на території русла річки вже з орієнтовним проєктом розміщення конструкції.

Інші новини