11o

У КЗ «Добродія Калуська» відкрили новий реабілітаційний сезон

  • 2024.09.06 21:03
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 48
Сьогодні, 6 вересня у Комунальному закладі "Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю "Добродія Калуська" відкрили новий реабілітаційний сезон.
 Святкову подію вперше вирішили організувати у міському парку культури і відпочинку ім. Івана Франка. Раніше такі заходи відбувались на території установи. Тепер же, взявши до уваги чудову погоду і бажаючи урізноманітнити дозвілля, дітей привели до парку.
- Для деяких діток це продовження реабілітаційного періоду (бо наша установа «прив’язана» і до навчального, і до календарного року), - зазначив директор КЗ «Добродія Калуська» Ігор Дидич. – Зараз у нас є вже 13 нових дітей. Тож ми вирішили задіяти всіх вихованців, аби новий реабілітаційний період розпочався для них оригінальніше... обрали парк, бо це місце відвідують усі і дітям тут цікавіше.
Вихователі закладу провели для дітей і їхніх
батьків веселі цікаві ігри. Солодкими подарунками забезпечили постійні благодійники – бельгійська організація «Іскра» (Ірен Станц і Маріо Фама).
Від адміністрації парку діти отримали нагоду покататися на атракціонах.На даний час «Добродію Калуську» відвідують 42 дітей з інвалідністю, віком від 3 до 18 років і 26 осіб, віком від 18 до 35 років. Шестеро вихованців – з числа внутрішньо переміщених осіб. Готуються необхідні документи на ще одну дитину ВПО.
Інші новини