11o

У Краєзнавчому музеї Калущини (вул. Шевченка, 9) відкрилася виставка писанок калуської майстрині Наталії Андибур

  • 2023.04.13 10:25
    • Культура
  • 312

   Всього – 60 робіт, які виконані у різних техніках: традиційна воскова техніка; дряпанка з підмалюнком; розпис кольоровим воском; монастирська"бісеринка"; витравлення "білим по білому"; декоративна ажур (за допомогою електричної дрелі-фрезер); "мокре та сухе валяння»; крапка за крапкою; живопис в поєднанні з холодним фарфором та полімерною глиною; писанки із пап’є-маше; «акрилом по акрилу»; «фабержівка» (емаль і дротики); «французьке рукоділля» (вишивка стрічкою).
   Наталія Андибур за фахом вчителька початкових класів. Працювала директоркою музею у м. Болехів, педагогом у Калуському ліцеї №10. Мистецтво писанкарства опанувала самотужки. На даний момент передає свої вміння дітям у Калуській спеціальній школі. Її вихованці беруть участь в конкурсах, виставках, виготовляють подарунки для воїнів ЗСУ.
   Сама майстриня - учасниця міжнародних проектів та заходів. 5 робіт писанкарки Наталії Андибур внесено до трьох альбомів всесвітньої асоціації.
   З травня 2020 р. Наталія Андибур учасниця всесвітньої асоціації художників «World Egg Artists Association. New Zealand Egg Art Foundation» (у проєкті всесвітньої асоціації беруть участь 200 художників з 57 країн світу); Міжнародного культурно-соціальний проєкту "Таємниці України для тебе» (м. Таллінн, Естонія). У цьому році презентувала українську писанку в Меджугор'є (Боснія та Герцеговина). Писанки пані Наталії стали окрасою в замку Патріка та Ненсі.
   Її робота також розміщена і в новому альбомі 2023 року EASTER/ WORLD EGG ART MUSEUM.
Майстриня є активною учасницею фестивалів народного мистецтва
  На виставці присутні роботи дітей та вихователів спеціальної школи, які можна буде отримати в подарунок війсьвослужбовцям, чи їх членам родин, при відвідуванні.
   Кожен відвідувач виставки не тільки ближче познайомиться з символікою тисячолітньої давнини, а й відчує духовний зв'язок поколінь.

Інші новини