19o

У Концертній залі м. Калуша 24 квітня відбувся районний етап обласного конкурсу «Серцем єдиним, ми – Україна»

  • 2024.04.24 18:21
    • Новини
  • 67

У Концертній залі м. Калуша 24 квітня відбувся районний етап обласного конкурсу «Серцем єдиним, ми – Україна». Його ініціатором є голова Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації Світлана Онищук. Головною метою конкурсу є посилити національно-патріотичне виховання школярів та підтримати обдарованих дітей.

У першому етапі, який відбувався упродовж квітня у Калуському районі, взяли участь 103 команди закладів загальної середньої освіти з 13 територіальних громад. Найкращі стали учасниками третього етапу.

До присутніх звернулися Жанна Табанець, голова Калуської районної державної адміністрації, та міський голова Андрій Найда.

Андрій Найда подякував учасникам та керівникам команд і зазначив: «За вами майбутнє. А наші воїни роблять все, щоб у вас було дитинство».
Серед почесних гостей також був Михайло Кузбит, директор Івано – Франківського державного центру естетичного виховання.
Від журі Олег Савка, учасник російсько-української війни, керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради, актор Народного театру «Легенда» нагадав усім: «Ми є нація творців. Ми є нація геніїв. Ми боремося і переможемо!»

За право ввійти до обласного етапу конкурсу змагалися 13 команд з Тисівського ліцею, Креховицької гімназії, Довговойнилівського ліцею, Вигодського ліцею, Кальянського ліцей ім. Михайла Дяка, Войнилівського ліцею, Малотур’янського ліцею, Вільхівської гімназії, Підмихайлівського ліцею, Перегінського ліцею, Петранківського та Спаського ліцеїв.

Калуську громаду представляла команда «Досвітні вогні» з Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка.
Кожний виступ вирізнявся оригінальністю і щирістю. Через слово, пісню школярі розповідали про Героїв України минувшини і сьогодення, згадували полеглих та з впевненістю заявляли про глибоку віру у якнайшвидшу перемогу.

За результатами та оцінками журі дві команди представлятимуть Калуський район на обласному конкурсі – з Вигодського та Перегінського ліцеїв. Команда Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка опинилася на крок від перемоги з третім результатом.

Гала-концерт конкурсу відбудеться у м. Івано-Франківську.

Інші новини