10o

У Калуську громаду доставлено гуманітарний вантаж - 7 генераторів!

  • 2023.01.06 11:48
    • Економіка
  • 216
І все це завдяки нашим партнерам із німецького міста Ліппштадт.
   Ще наприкінці літа ми спілкувалися онлайн з нашими європейськими друзями, які співпереживали разом з нами щодо війни в Україні. І вже тоді запропонували свою допомогу Калуській громаді.
   Звичайно, ситуація, яка сьогодні складається з електропостачанням в Україні, є складною. Тому й муніципалітет німецького міста запропонував нам такі потрібні генератори.
  І от сьогодні в нашу громаду доставлено гуманітарний вантаж загальною вагою до 3 тонн - мешканці громади міста Ліппштадт передали мешканцям Калуської громади 7 генераторів!
   Вантаж був доставлений німецькими друзями до Перемишля (Польща), а звідти – перевантажили та завдяки ТОВ «Статранс» довезено до Калуша.
Один з них, потужністю 60 кВт та вагою 2,7 тонн, сьогодні розвантажили вже безпосередньо на місці, де він можливо буде застосовуватися у випадку блекауту – на одній з насосних станцій для того, щоб забезпечити місто безперебійним водопостачанням.
  Ще 6 – потужністю від 1 до 5,5 кВт та вагою від 18 до 90 кг – будуть рішенням міської ради розподілені на найважливіші пункти для забезпечення життєдіяльності громади.
   Наша щира вдячність усій громаді міста Ліппштадта, та, зокрема, меру Арне Моріца - кожному, хто долучився до благодійної допомоги нам, українцям.
  Направду, й слова підібрати важко, щоб висловити наші всі почуття!
  А незабаром відбудеться ще одна важлива подія - урочисте підписання Меморандуму про солідарне партнерство між Калуською міською територіальною громадою та містом Ліппштадт (Федеративна Республіка Німеччина).
Інші новини