27o

У Калуському міському центрі соціальних служб відбулося навчання прийомних батьків та батьків-вихователів

  • 2021.10.28 14:18
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 661

На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 р. N 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім`ю», від 26 квітня 2002р. N 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», плану роботи Калуського міського центру соціальних служб на 2021 рік, 28 жовтня 2021 року відбулося навчання прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх кваліфікації з використанням сервісу Zoom для проведення дистанційних занять.

Основною метою навчання є формування усвідомленого виконання батьками своїх обов’язків у вихованні  дитини, підвищення необхідних сфер компетентності щодо функцій прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. У навчанні спільно з кандидатами взяли участь фахівці із соціальної роботи Калуського міського центру соціальних служб Василина Кашівська, Іванна Кручкевич, Ярослав Гвоздецький та соціальний менеджер Уляна Бялик.

Під час навчання учасники отримали знання про потреби дітей різних вікових груп і необхідність їх задоволення для повноцінного розвитку особистості, розглянули очікування батьків та дітей у функціонуванні  прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу.

Прийомні батьки, батьки-вихователі  навчалися принципам та методам сімейного виховання без фізичного, психологічного насильства. Станом на 28.10.2021 року Калуським міським центр соціальних служб здійснюється соціальний супровід 1  дитячого будинку сімейного типу та 9 прийомних сімей, де виховуються 20 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

Інші новини