14o

У Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги встановлено підйомник для маломобільних осіб

  • 2024.04.24 13:52
    • Охорона здоров'я
  • 63

Міський голова Андрій Найда під час ранкового візиту відвідав КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». До об’їзду долучилися заступниця міського голови Наталія Кінаш, директор центру Михайло Гаврилишин.
У приміщенні Центру коштом лікувального закладу встановлено автоматизований підйомник для маломобільних людей. Його вартість — 350 тисяч гривень, однак, користь — величезна. Щоб піднятися сходами, пацієнтам слід усього натиснути кнопку.
Також оглянули й приміщення, де встановлений апарат комп’ютерної томографії. «Затребуваність КТ величезна. Для проходження цього обстеження люди звертаються за електронним скеруванням. Черги великі, адже часто пацієнтами є не лише мешканці з нашої громади, а й з інших районів та областей. Проте, для осіб, які мають першочергову необхідність проходження обстеження комп’ютерним томографом завжди є резерв. І вони обстежуються поза чергою», — зауважив Андрій Найда.
Обговорили і енерго- і теплопостачання закладу у разі припинення теплопостачання від Калуської ТЕЦ чи виникнення інших непередбачуваних обставин.
«На сьогодні надважливими є заходи щодо забезпечення безперебійної роботи медичних установ. Адже ворог діє підступно, завдаючи ракетних ударів по енергосекторі України. Маємо бути готовими до всього. Наш центр первинної медико-санітарної допомоги оснащений потужним генератором. Сьогодні перевірили резерв палива. На разі його вистачає на деякий час. А при потребі – будемо його збільшувати. Кошти на ці заходи передбачені у місцевому бюджеті, — зазначив Андрій Найда. — Принагідно з керівництвом поліклініки обговорили й встановлення модульних котелень на випадок припинення постачання тепла Калуською ТЕЦ. Тож пришвидшуємо процес виготовлення проектної документації, щоб якомога швидше забезпечити альтернативним опаленням міську та дитячу поліклініки, а також ряд інших бюджетних установ».
Міський голова подякував керівникам та всьому колективу міського центру первинної медико-санітарної допомоги за роботу.

Інші новини