8o

У «Калуській в’язниці» відбулась презентація унікального видання «Національно-визвольна боротьба УПА та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.»

  • 2022.10.17 08:38
    • Культура
  • 288
Учора калушани мали можливість бути учасниками справжньої події: у «Калуській в’язниці» відбулась презентація унікального видання «Національно-визвольна боротьба УПА та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.», авторами і упорядниками якого є Іван Тимів, Людмила Андрійчук – наукові співробітники комунального закладу «Музейно-виставковий центр» та Олег Малярчук – доктор історичних наук, професор ІФНТУНГ.
???? Презентація книжки, яка за своєю суттю є збірником документів і матеріалів, зібрала чимало небайдужих до нашої історії людей. Дуже приємно, що серед них були шановані науковці, краєзнавці та справжні вояки УПА. До слова, ця книжка приурочена 80-річчю створення Української повстанської армії.
Першим на цій імпрезі виступив доцент кафедри історії України і методики викладання історії ПНУ, кандидат історичних наук Андрій Королько. ???? Він надзвичайно високо оцінив роботу наших науковців, наголошуючи, що на Прикарпатті калушани вже кілька років поспіль лідирують щодо кількості виданих справді наукових і дослідницьких праць у царині історії та краєзнавства.
Самі ж автори зазначили, що в цьому є й велика заслуга міської влади, адже кожне видання ???? фінансується з бюджету громади.
Калуська міська рада завжди готова підтримувати такі ініціативи, бо сьогодні, як ніколи, нам потрібно якомога більше заглиблюватись в історію, щоб мати чітке розуміння сьогодення. І власне такі науково-популярні книги безцінні - там витоки нашої сутності, там приклади нашої звитяжної національної боротьби, що дуже перегукується із сьогоденням.
І ще з важливого: на прохання авторів презентованої вчора книжки, ми відкриємо на сайті міської ради окрему рубрику, де будемо розміщувати оцифровані видання наших краєзнавців. Впевнені, що цей контент буде дуже цікавим для широкого кола наших мешканців (і не тільки).
Інші новини