21o

У Калуській громаді впродовж 9 місяців реалізовуватиметься проєкт "Інтеграція ВПО у громаді та посилення участі жінок у процесах примирення в Калуській ТГ", який покликаний вирішити проблеми реінтеграції жінок ВПО та посилити їх участь у житті громади

  • 2023.05.17 13:22
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 225

????В рамках даного проєкту поставлено завдання щодо попередження конфліктів та примирення, налагодження порозуміння і співпраці між внутрішньо переміщеними мешканцями та громадою.

????До кінця 2023 року заплановано реалізувати 7 видів діяльності: панельні розмовні інтеграції, начальний курс з підприємництва і бізнес планування для жінок, курс "Економіка замкнутого циклу", англійський жіночий клуб, індивідуальні консультації психологинь та юристки, фемкола.

????Проект почав реалізовуватися ще у квітні. Днями вже завершився курс навчання з підприємництва та бізнес-планування. Його учасницями були жінки: зі статусом ВПО -50%, 27.3 % - місцеві жительки; 9.1 % - з родини учасників/ветеранів війни; 9.1% - з багатодітної/неповної родини; 4.5% - з групою інвалідності.

????Із зареєстрованих 22 - 17 жінок відвідали повний курс та отримали сертифікати.

25, 26 травня заплановано проведення курсу "Економіка замкнутого циклу", метою якого є підвищення економічної спроможності жінок.

????Для участі – стежте за анонсами на сторінках фонду «Крила підтримки» у соціальних мережах.

????Загалом, до проєкту планується залучити до двох тисяч жінок до кінця року, які зможуть пройти якісну адаптацію та інтеграцію в Калуській громаді.

Інші новини