22o

У КАЛУСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ З'ЯВИВСЯ НОВИЙ АПАРАТ

  • 2021.12.24 19:35
    • Охорона здоров'я
  • 574
   Сьогодні, 23 грудня 2021 року міський голова Андрій Найда разом із заступницею Наталією Кінаш відвідали Калуську центральну районну лікарню.
   
   Нещодавно в лікувальний заклад придбали новий апарат - ротаційний резектоскоп. Міський голова Андрій Найда зазначив: "Потреба в апараті в відділені урології виникла, коли з ладу вийшов старий. На звернення ЦРЛ зразу ж відреагували та віднайшли кошти в сумі 180 тис. грн для придбання нового. Оскільки деякі пацієнти вже чекали на операційне втручання. Зволікати не було коли".
    Операційний резектоскоп - це ротаційний комплект призначений для трансуретральної електрорезекції тканин струмами високої частоти при аденомі передміхурової залози і різних новоутворень в порожнині сечового міхура, а також для припікання судин, що кровоточать під візуальним контролем.
    Ярослав Мороз, лікар-уролог зазначив, що попередній апарат, перший резектоскопом, був у користуванні 11 років. І коли вийшов з ладу, то виникла необхідність у придбанні нового, скільки була велика кількість звернень пацієнтів. Апарат дозволить збільшити час проведення операції при потребі, минаючи усі ускладнення. Загалом упродовж року здійснюється від 40 до 65 операційних втручань такого типу.
    Приємно відзначити, що операційний блок поповнився новим сучасним лазерним коагулятором німецького виробництва. Даний апарат дозволяє під дією високих температур розрізати тканини та одночасно "зпаювати" пошкоджені судини, зупиняючи кровотечу. Це скорочує тривалість оперативних втручань та зменшує крововтрату.
    Було оглянуто УЗД - апарат в гінекологічному відділенні, до якого необхідно прибдати новий вагінальний датчик. А також приміщення під рентгенопераційну з установленням ангіографа. Це рентгенівська система, яка дозволяє визначати контрастування судин головного мозку, серця, кінцівок та проводити операційне втручання, відновлювати прохідність судин при гострому інфаркті міокарда та ін.
     Вміють працівники ЦРЛ створити святковий настрій собі і пацієнтам власноруч вишитими новорічними кульками та виготовленими м'якими іграшками.
Інші новини