9o

У Калуській громаді продовжуються заходи в рамках проєкту UNFPA "Міста і громади вільні від домашнього насильства"

  • 2023.07.25 09:45
    • Громада
    • Економіка
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 154

"Посилення ефективності взаємодії суб'єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі" – тренінг із такою назвою 24-25 липня триває в Калуші.

Проводять його досвідчені тренери, Людмила Савранська та Наталія Сергієнко, координатори проєкту UNFPA "Міста і громади вільні від домашнього насильства", в якому уже третій рік поспіль бере участь Калуська територіальна громада. 

Учасниками заходу стали члени міжвідомчої робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству - представники соціальних служб громади. Проговорюються питання координації взаємодії на різних рівнях та перенаправлення постраждалих осіб як дієвий інструмент взаємодії. Розроблений в малих групах алгоритм міжвідомчої взаємодії згодом ляже в основу затвердженого міським головою місцевого Порядку взаємодії суб'єктів.

Проєкт UNFPA "Міста і громади вільні від домашнього насильства" спрямований на посилення спроможності та ролі міст і громад у наданні допомоги постраждалим від домашнього насильства та запобігання таким випадкам. Глобальною метою проєкту є розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації та міжвідомчої взаємодії органів і служб на муніципальному рівні, а також активізація та залучення мешканців громад до запобігання і раннього виявлення випадків домашнього насильства.

Інші новини