11o

У Калуші зростає майбутній чемпіон з бадмінтону

  • 2024.04.26 17:37
    • Спорт
  • 87

Бадмінтон, який входить до програми Літніх Олімпійських ігор, має своїх шанувальників у Калуській громаді. Добрі результати на змаганнях різного рівня цього виду спорту демонструє п’ятикласник ліцею ім. Дмитра Бахматюка Макар Вербовецький.
Хлопець розпочав серйозно займатися бадмінтоном 1,5 року тому. І вже в березні цьогоріч виборов дві срібні нагороди на чемпіонаті Івано-Франківської області.
На міжобласному турнірі з бадмінтону серед дітей пам’яті загиблого воїна ЗСУ Романа Мердуха, який відбувся у Калуші на початку квітня, було важче. Адже тут були представники з різних областей.
Впевнено Макар взяв участь у чемпіонаті України U13, який проходив 18-21 квітня в м. Івано-Франківську в спортивному комплексі «Олімп». Загалом, учасниками змагань стали 86 юних спортсменів ( 40 хлопчиків та 46 дівчаток ) з різних областей України : Івано-Франківської, Львівської, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Житомирської, Черкаської.
Макар дві гри виграв, ще в одній поступився сильному супернику. У підсумку змагань калушанин став 9-им в як одиночній так і в парній категоріях (разом з Юрієм Дяконюком, м. Косів).
Свої вміння Макар буде продовжувати вдосконалювати. Адже від поважного журі отримав схвальні відгуки. І в своїй віковій категорії є на сьогодні другим в Івано-Франківській області.

Інші новини