19o

У КАЛУШІ ЗАПРАЦЮВАВ ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ

  • 2024.07.31 18:25
    • Громада
  • 42

У Калуші відкрився Центр життєстійкості БФ «Карітас-Калуш».


Він знаходиться на території Калуського ліцею №2.
Це — дружній безбар’єрний простір, куди може звернутися кожен мешканець громади, і отримати першу психологічну допомогу, скерування до потрібних служб та організацій, а також можливість відвідувати групові заняття із психосоціальної підтримки.
Зокрема, у калуському Центрі життєстійкості пропонують такі опції:
- перша психологічна допомога;
- діагностика психологічного стану;
- навчання технікам емоційного відмовлення;
- групи підтримки людей зі схожими ситуаціями;
- консультації із різних соціальних питань;
- можливість долучитися до волонтерських активностей центру.
Організація Центру життєстійкості — велика робота, яку повели благодійні організації «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» і «Благодійний фонд «Карітас – Калуш». У червні цього року була підписана угода про співпрацю із Калуською міської радою. Ремонт приміщення й і його наповнення всіма необхідними меблями і технікою було здійснено за фінансування Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
Відкриття центру розпочали зі спільного молебню і освячення приміщення. Її відслужили директор благодійної організації «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» отець Володимир Чорній і директор благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас – Калуш» отець Ігор Пришляк, а також декан Калуський УГКЦ отець Степан Скібіцький.
На відкритті Центру життєстійкості заступниця міського голови Наталія Кінаш наголосила на важливості підтримки нормального психоемоційного стану людей, які проживають тут, у тиловій місцевості. Адже зараз у стресовій ситуації перебуває чи не кожна родина. Вона спільно із керуючим справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олегом Савкою вручили подяки міського голови людям, які найбільше доклалися до відкриття центру.
У Калуській громаді фонд «Карітас» уже провів низку важливий активностей із відновлення психоемоційної рівноваги. А вже першого серпня у центрі життєстійкості відбудеться тренінг із самопізнання і турботи «Ти — цілий світ».

Інші новини