8o

У Калуші створюють групи взаємопідтримки

  • 2023.07.20 11:00
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 177

У Калуші завершився дводенний тренінг зі створення груп взаємопідтримки для вразливих сімей із дітьми. Тренінг відбувся у межах проєкту UNICEF «Спільно. Соціальні послуги», який реалізовує організація «Партнерство кожній дитині».

До тренінгу долучені сім’ї вразливих категорій із дітьми (сім’ї у складних життєвих обставинах, ВПО, сім’ї загиблих воїнів, сім’ї, де виховуються діти з інвалідністю та інші вразливі сім’ї), а також спеціалісти міського Центру соціальних служб, представники громадських організацій, молодіжного сектору, інших суб’єктів соціальної роботи.

Упродовж двох днів із учасниками працювала тренерка Наталія Несенюк, мешканка Маріуполя, що пережила жахи окупації і на власних відчуттях розуміє проблему війни. Тому було не просто навчально, але емоційно і чуттєво.

Учасників ознайомили із різними методами взаємопідтримки у групах. Виконуючи спеціальні вправи, вони дізналися, як у спілкуванні подолати страх, стрес, психологічні проблеми, віднайти мотивацію і відчуття захищеності.

Соціальні працівники впроваджуватимуть у роботу знання, отримані під час тренінгу, і запевняють: група взаємопідтримки у громаді буде працювати і розширюватися.

При потребі допомоги звертатися: Калуський міський центр соціальних служб, вул. Героїв України, 9а.

Інші новини