5o

У Калуші створений індустріальний парк «Kalush Industrial HUB»

  • 2021.09.01 15:39
    • Громада
    • Економіка
  • 6594

    Результатом спільної співпраці ТОВ «Ч.А.С.» та управління економічного розвитку Калуської міської ради  стало створення індустріального парку який наказом Мінекономіки від 30.08.2021 №483 внесений до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Інформацію про реєстрацію індустріального парку розміщено на офіційному сайті Міністерства економіки України.

   Ініціатором створення індустріального парку є ТОВ "Ч.А.С.". Парк розташований на земельній ділянці загальною площею 18,7306 га  за адресою  м. Калуш, вул. Івано-Франківська, 24 (виробничі приміщення колишнього заводу «Карпатнафтомаш»). Сьогодні до Реєстру індустріальних (промислових) парків вже включено 52 індустріальні парки. Строк функціонування індустріального парку – 30 років.  Згідно розробленої концепції індустріального парку пріоритетними для розміщення видами економічної діяльності в індустріальному парку будуть:

- машинобудування;

- виробництво машин та приладів електротехнічної промисловості;

- деревообробне та меблеве виробництво;

- металообробна промисловість;

- виробництво оздоблюваних матеріалів;

- виробництво будівельних та теплоізоляційних матеріалів;

- переробка полімерів, виробництво пластмасових виробів.

   На території індустріального парку планується створити близько 1200 робочих місць. Дана подія відкриває нові можливості для ТОВ «Ч.А.С.» щодо висвітлення інформації про власні  вільні виробничі площі та є добрим сигналом приватному бізнесу для потенційних інвесторів реалізовувати інвестиційні проекти у нашому місті.  Виробничі площі, інженерно-технічна інфраструктура,  які підприємству вдалося зберегти від руйнування у впродовж багатьох років є відмінним майданчиком  для великих інвестиційних проектів. Адже загальна площа на якій розташовані приміщення  становить 55 тис. кв.м.       

  Загалом, відділ з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Калуської міської ради впродовж багатьох років тісно співпрацює з ТОВ «Ч.А.С.» з метою висвітлення інвестиційного потенціалу міста.  Окрім того  між управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради (керівник Юрій Соколовський)  та вищезгаданим підприємством  укладено угоду про взаємну співпрацю основною метою  якої є залучення інвесторів, створення нових робочих місць та реалізація інших проектів.   У липні – серпні 2021 року сторони тісно співпрацювали при зборі інформації для концепції індустріального парку та підготовки  пакету  документів для подачі у Міністерство економіки України для реєстрації парку.

   Партнерство між Калуською міською радою та бізнесом – шлях до залучення інвестицій для сталого розвитку громади.

 (На фото під час наради з питань створення індустріального парку у заступника міського голови Богдана Білецького: Олег Кузів, Тарас Бенець, Юрій Соколовський, Анатолій Чумичкін).

Інші новини