17o

У Калуші розпочалася Всеукраїнська гімназіада зі спортивного орієнтування

  • 2023.06.09 15:19
    • Освіта
  • 296

У лісовому масиві «Височанка» сьогодні стартувала 5-а літня Всеукраїнська гімназіада зі спортивного орієнтування.

До участі зголосилися 13 команд із усіх куточків України. А це – загалом 125 учасників – юнаків і дівчат віком 15 років. У цей складний час вдалося приїхати навіть команді із Донецької області.
«Змагання триватимуть три дні. Опісля ми визначимо команду-переможця. У перший день на учасників чекає коротка дистанція – її протяжність майже три кілометри. Очікую, що переможці здолають її приблизно за 20 хвилин», - каже головний суддя змагань, Майстер спорту України Микола Якимечко.
На церемонії відкриття спортсменів і їхніх наставників вітали начальник відділу фізичного виховання управління фізичного виховання і спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Ігнатко та міський голова Калуша Андрій Найда.
«Якщо ти орієнтуєшся у лісі – ти зорієнтуєшся у житті» - знаю, що орієнтувальники часто так говорять. Тож, я впевнений, що всі учасники зорієнтуються у житті», - звернувся до присутніх Андрій Найда.
На добру згадку про Калуш представники команд отримали пам’ятні дарунки.
Паралельно відбуваються і змагання зі спортивного орієнтування «Galicia Cup», де змагаються 264 учасники. Наймолодшому – 7 років. Найстарший – 1938 року народження!

Легких стартів, чистих стежок, нових рекордів і найкращих вражень від нашого міста!

Інші новини