17o

У Калуші реставрують приміщення колишньої водонапірної станції «Хотінь» під реабілітаційний центр для ветеранів «4.5.0. Прикарпаття»

  • 2023.10.19 09:31
    • Громада
  • 284

На крок ближче до реалізації мрії полеглого Захисника. 

   Мрію полеглого воїна Олега Перегуди, реалізовує дружина Василина Перегуда з родиною із його побратимами. Територію площею 2,5 га взяли у довгострокову оренду. У травні там відбулася толока і розпочалися роботи. Приміщення ремонтують, як тільки є можливість.

   Допомогу у розмірі 100 тисяч гривень для ініціаторів проєкту надала і філія компанії «МКМ Найнекс». Уже вдуге це релоковане підприємство надає допомогу Калуській громаді. Торік її спрямували на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Зараз, за ініціативою міського голови Андрія Найди, кошти вирішили передати на облаштування Центру реабілітації для ветеранів «4.5.0. Прикарпаття».

  Минулого тижня Василина Перегуда мала зустріч із благодійниками.

  - Ми дуже вдячні за допомогу, адже вишукуємо можливості для того, щоб Центр відкрився якнайшвидше. Ці гроші плануємо спрямувати на закупівлю і встановлення нових вікон і дверей. Старі — ми демонтували. На часі встановити такі, що відповідають сучасним вимогам. Василина Перегуда зазначила, що у приміщенні Центру змонтували новий дах. Частково оновлюють фасад. Розрівнюють, обгороджують і облаштовують територію. Попереду багато роботи. Волонтери намагаються зосередити зусилля саме на внутрішніх роботах: ремонтах приміщень, заходах із енергозбереження. Щоб центр якомога швидше запрацював. Підтримка – важлива!

Інші новини