17o

У Калуші навчають основ підприємництва

  • 2023.06.19 16:00
    • Громада
    • Економіка
  • 274

В Калуші триває курс «Соціальне підприємництво як спосіб вирішення проблем у громаді», який реалізує ГО «УФРА».

У рамках дводенного навчання викладатимуть основи ведення власної справи на лекціях та майстер-класах для мешканців, серед яких – люди з інвалідністю, також зі статусом ВПО, військовослужбовці та ін.
Важливо, що учасників навчають вести бізнес, фактично, з нуля. Адже це суттєво спростить і дасть поштовх для тих, хто хоче відкрити власну справу, наголосив у вітальному слові заступник міського голови Калуша Богдан Білецький.
Серед лекторів – фахівці із реєстрації, податків, Держпродспоживслужби і ДСНС. Широкий спектр тем охоплять у своїх виступах представники Івано-Франківського регіонального відділення «Асоціація міст України».
Учасники отримають основні теоретичні знання: як зареєструватися, як працює система оподаткування, як отримати ліцензії та дозволи, дотримуватися санітарного законодавства та пожежної безпеки, співпрацювати із місцевою владою. Також на них чекають і майстер-класи з реєстрації ФОП у Дії, та можливостей, які надає портал для ведення бізнесу. Навчатимуть орієнтуватися на потреби клієнтів, будувати бізнес-план, визначати партнерів, конкурентів та зацікавлених осіб. І, звичайно ж, продавати власну продукцію чи послугу.
Насамкінець презентуватимуть історії успішних бізнесів.
Проєкт реалізується ГО "УФРА" в межах програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Цей грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, а стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Програма EU4Business спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств(МСП), а також на підтримку інновацій та експорту.

Інші новини