24o

У КАЛУШІ МАЙБУТНІМ МАТУСЯМ РОЗПОВІДАЛИ ПРО КАЗКИ

  • 2024.05.30 09:50
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 74

«Казкотерапія як метод зняття стресу та емоційної напруги».

 Саме під такою назвою, 28 травня 2024 року відбулося заняття із вагітними мешканками громади. Це — чергова зустріч у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Калуської жіночої консультації пологового будинку Калуської ЦРЛ.
Заходи відбуваються з метою соціально-психологічної підтримки мешканок громади, що очікують на народження дітей.
Під час бесіди вагітні жінки дізналися про роль казки у процесі виховання і розвитку дитини, особливості та суть казкотерапії як методу психологічної корекції. Присутні могли самостійно поринути у світ казки та ознайомитися з психотерапевтичними та медитативними казками. Ці казки допомагають впоратися із психологічним тиском, створити відчуття захищеності і працюють як вправи для зняття стресу, підтримки і поповнення емоційного ресурсу особистості.
«Багато дослідників підкреслюють особливу значимість позитивного впливу читання казок на розвиток маляти, починаючи з його внутріутробного періоду. Доведено також, що немовлята під час читання казок швидше заспокоюються і засинають», — наголошують психологи Центру соціальних служб.

Захід був цікавим та інформативним, а спілкування — корисним та ефективним, оскільки сприяло поглибленню знань та досягненню емоційної рівноваги присутніх. Фахівці чекають майбутніх матусь і на наступних заняттях.

Інші новини