10o

У ГРОМАДІ СТАРТУЄ ЦІКАВИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ДІВЧАТ

  • 2024.04.26 13:37
    • Освіта
  • 52

GirlsGoCircular – це освітній проєкт, який надає дівчатам із усієї Європи цифрові та підприємницькі навички за допомогою програми навчання з питань циркулярної економіки.
Цього року Україна долучена до широкого переліку європейських країн, де працює програма. За сприянням управління економічного розвитку міста міської ради загалом у нашій громаді планують долучити до проєкту п’ять навчальних закладів: три — у Калуші, два — у старостинських округах. Учора, 25 квітня, навчання розпочалось у Калуському ліцеї №6.
Мета – дати дівчатам можливість стати рушіями змін у цифровому та зеленому переході, та заохотити їх до вивчення STEM-дисциплін, незважаючи на гендерні стереотипи, пов'язані з цими галузями.
Щоб взяти участь у програмі, освітньому закладу потрібно зібрати не менше 30 дівчат віком 14-19 років та надати приміщення для проведення тренінгу.
Тренерка курсу GGC — доцентка кафедри міжнародних економічних відносин Прикарпатського національного університету Ірина Серняк. За результатами навчання учасниці отримають сертифікати. Також вони зможуть скористатися можливістю взяти участь у челенджі від GirlsGoCircular і виграти путівку у Будапешт на презентацію ідеї від команди учасниць свого освітнього закладу на щорічному Форумі STEM.
Проєкт впроваджується під координацією Європейського інституту інновацій та технологій (EIT) – EIT RawMaterials і реалізується JA Ukraine – неприбутковою громадською організацією, членом всесвітньої мережі JA Worldwide, яка розвиває підприємницькі навички у молоді.

Інші новини