12o

У Голині відбулася нарада зі старостами сіл

  • 2023.07.12 09:06
    • Старостинські округи
  • 215

Участь у нараді зі старостами сіл, яка відбулася 11 липня під головуванням міського голови Андрія Найди, взяли перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступники міського голови Богдан Білецький, Надія Гуш, керівники структурних підрозділів виконкокому та комунальних підприємств Калуської міської територіальної громади.

На нараді обговорили стан справ у сільських округах, передовсім – у Голинському. Принагідно на зібранні про свою роботу в селі прозвітував староста села Тарас Кушлик.

А результати цієї роботи очевидні – Голинь безупинно розвивається, не зважаючи на складний для нас усіх період. А ключ до цього, як підкреслює Тарас Ярославович, – це активність та згуртованість усієї громади в кожній суспільно значимій справі.

І дійсно – село вже давно стало великою волонтерською родиною, яка невтомно допомагає нашим ЗСУ, ВПО, а водночас – дбає про благоустрій та комфорт у громаді. Всього 150 тисяч порцій сухого борщу, безліч вже брендових енергетичних батончиків «Байрактарчик», 31 автівка з Голиня відправлено нашим військовим за час війни!

Майже щосуботи голиняни виходять на толоки, щоб їхнє село ставало з кожним днем все привабливішим. Міський голова подякував керівникові та депутатам староства - Тарасові Кушлику, Іванові Мазурику, Оксані Тебешевській та всім голинянам за пророблену роботу.

«Звісно, що багато ініціатив громади ми намагаємось максимально підтримати. Комунальними підприємствами та установами проведено чимало роботи у різних сферах – в освіті, культурі, в благоустрої», – зазначив Андрій Михайлович.
Загалом минулоріч з бюджету Калуської громади на потреби Голинського округу за всіма напрямками спрямовано 18,0 млн грн. Доходи від старостинського округу становили 2,9 млн грн.

Під час наради проаналізували всі ці показники та обговорили проблемні питання, щоб спланувати роботу на найближчу перспективу.
Передовсім - це підсипання частини доріг щебенем, продовження освітлення вулиць.

Відповідні служби отримали доручення щодо заміни вікон в адмінприміщенні, вивчення питання проведення робіт у старій церкві задля її збереження, поповнення бібліотечного фонду тощо.

Інші новини