19o

У 41 фестивалі «Лемківська ватра» взяв участь народний фольклорно-етнографічний ансамбль пісні і танцю «Студенька» з ПК «Мінерал»

  • 2023.07.17 15:09
    • Культура
  • 246

Захід відбувався упродовж трьох днів з 14 по 16 липня в м. Ждиня (Польща).

Серед багатьох учасників – традиційно - народний фольклорно-етнографічний ансамбль пісні і танцю «Студенька», керівником якого є Наталія Гуменюк.
Для кожний учасника колективу, а їх було 30, – це не тільки участь у фестивалі, а й можливість зустрітися з членами родин та відвідати могили рідних. «Студенька» минулого року відзначила 30 років з дня свого створення. І найстаршому його учаснику – Федору Лабику, голові товариства «Лемківщина»– 86 років. Жодного року фестиваль в Польщі не проходить без їх участі.
Цьогоріч «Лемківська ватра» відбувалася під гаслом «Допоможи Україні». І всі кошти, як зазначили організатори, будуть спрямовані на підтримку українського народу. А для самих українців участь у заході була безоплатна.
Калушани мали змогу подякувати польським друзям за співпрацю та допомогу в організації дозвілля дітей нашої громади в Горлице та передати подяку від міського голови Андрія Найди очільнику міста Рафалу Куклі.
А також зустрілись з групою благодійників з організації Червоного хреста Анною Вірхнянською та Даріушем Сурмачем, які в значній мірі долучилися до організації допомоги для дітей табору «Мінерленд».

Щира подяка польським друзям за єдність у нашій спільній меті – якнайшвидшій Перемозі України!

Інші новини