17o

У 2024 році Калушу – 587!

  • 2024.04.26 15:04
    • Громада
  • 71

25 квітня відбулося перше засідання організаційного комітету з нагоди відзначення Дня міста.

У 2024 році Калушу виповнюється 587 років від першої письмової згадки. «В часі війни святкувань у громаді не буде. Заходи, які плануються, мають на меті об’єднати громаду, консолідувати всі зусилля на підтримку наших Захисників», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Із запропонованими заходами присутніх ознайомили керівники структурних підрозділів культури, освіти, спорту та молоді, представників громадських організацій. 23 травня, в День Героїв України, пройдуть заходи з вшановування пам’яті полеглих Захисників

Загалом мешканців громади планують залучити до як уже традиційних заходів, так і нових. Усі вони будуть пізнавально-культурного, освітнього, спортивного спрямування. Серед щорічних – Свято обдарованої молоді, «Дзвінквест», «Молодіжний квартал», театралізована екскурсія «Легенди оживають» за оновленим маршрутом, легкоатлетичні змагання «Калуська стадія 587», Новими є: «Калуський колізей» - передбачає презентацію та популяризацію різних видів спорту. Також пропонується проведення ярмарку від підприємців.

Усі заходи будуть благодійними. Кошти, які акумулюють під час кожного з них, будуть спрямовані на підтримку конкретної військової частини. Про це наголосили на нараді її учасники. А розпочнеться відзначення Дня міста 19 травня благодійною програмою від колективу Фахового коледжу культури та мистецтв.

Решта - триватимуть з 23 по 26 травня. Детальніший план буде розроблено та оголошено згодом.

Інші новини