12o

Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю

  • 2023.12.11 09:33
    • Громада
  • 99
Днями Калуська територіальна громада успішно пройшла конкурсний відбір і була обрана для подальшої участі у проєкті “Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю”!
????Це - унікальний проєкт, який допоможе громадам розробити локальні програми для розвитку молоді принципово нової якості.
Програми розроблятимуться в кооперації молоді з представниками органів місцевого самоврядування. Для розробки молодіжної програми у громаді створять робочу групу з молодих активістів та представників влади громади, які безпосередньо відповідають за молодіжну політику. Програми базуватимуться на сучасних підходах використання локальних даних та потребах молоді, забезпечуватимуть цілісне бачення молодіжної політики на місцевому рівні, спиратимуться на пріорітети Молодіжної стратегії до 2030 року, відображатимуть участь молоді у подоланні наслідків війни та відбудові.
✅Для представників органів місцевого самоврядування участь в проєкті є нагодою розвинути свої навички щодо розробки місцевих програм, заснованих на даних та потребах молоді, розширити практики значимої участі молоді в житті громади та прийнятті рішень, а також - зробити реальний внесок в довгостроковий розвиток людського капіталу у своїй громаді.
????Молоді громад участь у проєкті дозволить розвинути кооперацію з місцевою владою, навчитись визначати та просувати потреби молоді в громаді, орієнтуючись на дані та довгострокові цілі розвитку, розвинути лідерські навички, очолити кампанію з просування змін молодіжної політики у своїй громаді та стати творцями реальних змін для молоді.
????Команда Калуської територіальної громади долучиться до інтенсивної навчальної програми, що буде супроводжуватись виконанням практичних заходів у громаді, з метою напрацювання молодіжної програми принципово нової якості.
Інші новини