13o

Творимо добрі справи разом! Святий Миколай – для дітей у потребі

  • 2023.12.05 13:41
    • Культура
  • 229
День Святого Миколая – улюблене свято багатьох, адже це теплий спогад з дитинства. Проте не всі мають можливість отримати подарунки від своїх рідних...
    ????Щоб жодна дитина у Калуській громаді не залишилася без подарунків і приємних вражень напередодні цього особливого дня, свої зусилля об’єднали усі: працівники Служби у справах дітей, творчі колективи закладів культури, приватні підприємці, громадські активісти…
    ✅Зокрема, вчора, 4 грудня, у Фаховому коледжі культури і мистецтв міста Калуша влаштували благодійну акцію для 120 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та постраждалих від війни. У рамках заходу для дітей провели майстер-класи, показали новорічну виставу і роздали солодкі подарунки.
    ????– Це не перша соціальна ініціатива нашого закладу, – наголошує завідувачка відділення культурно-мистецької освіти Фахового коледжу культури і мистецтв Іванна Свирид. – Вже впродовж трьох років ми реалізовуємо різноманітні благодійні акції до Дня Святого Миколая. Зокрема, в попередні роки ми їздили з подарунками в дитячий будинок у Долині, а цьогоріч вирішили ще влаштувати свято і для наших діток.
Студенти та колектив закладу підготували для найменших гостей театралізовану виставу та майстер-клас з виготовлення новорічних ялинкових прикрас. Також власними зусиллями ми закупили солодкі подарунки. А з матеріалами для майстер-класу нам допомогла Калуська інформаційна мережа (КІМ), за що ми їм щиро вдячні.
   Загалом ми плануємо і надалі реалізовувати ряд цікавих і важливих соціальних ініціатив, адже у важкі часи потрібно допомагати один одному, підтримувати і гуртуватися, тим паче, якщо це стосується дітей.
   ????У Службі у справах дітей Калуської міської ради, своєю чергою зазначають, що з радістю відгукнулися на таку пропозицію від Фахового коледжу культури і мистецтв і додають, що співпрацюють із цим закладом вже не вперше.
   ????– За кошти з місцевого бюджету ми щороку, безумовно, закуповуємо солодкі подарунки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не охоплені закладами освіти, але, окрім того, намагаємося організувати і різноманітні святкування, заручившись підтримкою громадських організацій, благодійників та ін., – наголошує завідувач сектору з питань опіки, піклування, усиновлення та сімейних форм виховання дітей служби у справах дітей Калуської міської ради Іванна Гвоздецька. – Приміром, минулого року завдяки Калуському коледжу культури вдалося здійснити мрію братів Гасанових. Хлопці отримали новий комп’ютер…
    ????Нагадаємо, що цикл заходів для дітей із нагоди дня Святого Миколая розпочався у Калуській громаді 3 грудня. Цього дня у ПК «Юність» відбулася вражаюча вистава «Стежкою до святого Миколая» від зразкового дитячого театру «Чарівник».l Також святкові заходи до Дня Святого Миколая проводяться у селах Калуської ТГ у Народних домах.
Інші новини