22o

Село Тужилів, яке увійшло до Калуської міської територіальної громади, відзначило 599-ту річницю з дня першої письмової згадки

  • 2021.09.20 11:39
    • Культура
  • 874
19 вересня село Тужилів, що входить до Калуської міської територіальної громади відзначило 599-ту річницю з дня першої письмової згадки. Святкування розпочались з богослужінь у церквах УПЦ Святого Ігнатія Богоносця та УГКЦ Покров Пресвятої Богородиці. На території біля Тужилівського ліцею відбулась святкова програма "З любов’ю до тебе рідне село!".
   Жителів та гостей громади гостинно зустрічали  короваєм і медом. Присутні мали можливість скуштувати бігус, грибну юшку, пляцки та інші смаколики. Гостям, які завітали на свято були приготовлені подарунки, зокрема кошики з домашніми заготовками. Також усі бажачі мали змогу взяти участь в майстер класі з виготовлення ляльок круп’янок, ця лялечка є ще одним різновидом народних ляльок-оберегів, а назву отримала через те, що всередині вона наповнена крупою (зерном). Вважалося, що вона приносить в дім достаток, благополуччя, допомагає досягти успіхів у роботі.
  Міський голова Андрій Найда, привітав усіх присутніх зі святом та вручив грошовий сертифікат.  Андрій Михайлович зазначив, що Тужилів – село з особливим колоритом, традиціями, славною історією, гарними краєвидами та мальовничими берегами річок Чечва і Лімниця, але найбільшим багатством села є його жителі – щирі, працьовиті, привітні та гостинні люди, які завжди мали високу національну свідомість. Успіхи села – це перш за все успіхи його жителів. Староста Тужилівського старостинського округу Василь Лазар подякував міському голові за теплі слова та вручив булаву. 
   З подарунками на свято села завітали депутати Івано-Франківської обласної ради Оксана Тебешевська та Тарас Виноградник, представник народного депутата України Едуарда Прощука - Дмитро Вальнюк, депутат міської ради Оксана Савчук, керівник апарату Калуської РДА Ярослава Гасяк та інші. Незважаючи на похмуру погоду присутні отримали неймовірну порцію позитиву та яскравих емоцій. Завершились урочистості танцювальним марафоном.
Інші новини