6o

Співпраця із Калуським районним відділом філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області є важливою для безпечного і спокійного проживання мешканців громади

  • 2022.02.03 16:14
    • Калуський районний сектор №2 філії ДУ "Центр пробації"
  • 657

Другого лютого міський голова Андрій Найда та перший заступник міського голови Мирослав Тихий провели зустріч із начальником Калуського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Людмилою Свердан.

   Начальник установи розповіла про роботу підрозділу, у базі якого на сьогодні налічується 206 осіб, з яких один неповнолітній. Усі вони потрапили на облік установи на різний термін – від кількох тижнів до 3-х років і відбувають альтернативне покарання, що не передбачає позбавлення волі, яке давно застосовується у світі. Його переваги полягають у більшій гуманності та ефективності.

  Під час зустрічі окреслено основні напрямки майбутньої співпраці, оскільки ефективні рішення, які спрямовані на забезпечення захисту та спокою громадян, є вкрай важливими.

Довідка

ПРОБАЦІЯ - це система, яка передбачає роботу з правопорушниками без ізоляції їх від суспільства, при цьому передбачає запобігання вчиненню ними нових злочинів. Пробація застосовується до осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та стосується правопорушників, яким позбавлення волі замінено на громадські або виправні роботи. Для забезпечення функціонування пробації у 2017 році створено Державну установу «Центр пробації», філії якої діють у всіх областях України включаючи Івано-Франківщину, а виконання судових рішень за місцем проживання засуджених забезпечують уповноважені органи з питань пробації.

Інші новини