18o

Третє загальнокомандне місце посіли юні калушани на 34-й міжнародній Парафіяді дітей та молод

  • 2023.07.17 11:01
    • Актуально
    • Спорт
  • 204
У гострій конкурентній боротьбі з ровесниками із п’яти країн (загалом 46 (!) команд) вихованці ДЮСШ Калуської міської ради (директорка Мар’яна Квятковська) вибороли почесне третє місце у загальнокомандному заліку. До скарбнички нагород увійшли 9 золотих, 12 срібних, 8 бронзових медалей, повідомила очільниця калуської делегації - старша тренерка відділення спортивного орієнтування Галина Строчук.
Калушани були серед кращих у спортивному орієнтуванні, легкоатлетичному кросі, бігу на 100м, 600м, 1000м, стрибках у довжину, шахах і шашках, а ще – в театральному, вокальному, поетичному, в конкурсі малюнка, в теоретичному конкурсі про польських олімпійців. Зранку юні спортсмени відвідували Службу Божу, а ввечері – спільно молились.
Ось такою насиченою виявилась програма 34-ї міжнародної Парафіяди дітей та молоді, що впродовж минулого тижня тривала у Варшаві.
До складу нашої команди увійшли 18 дітей. Більшість – віком від 11 до 14 років. Наймолодша учасниця – 9 річна Марта Долинка. А для найстаршої, 19-літньої Аліни Строчук, це були вже дев’яті за ліком парафіяльні ігри. Зараз, після напружених змагань, юні спортсмени мають двотижневий відпочинок на Балтійському узбережжі.
Там наші краяни набираються сил у таборі разом з однолітками з Долини, Болехова, Дрогобича та з Латвії. Щира подяка польській стороні та батькам юних спортсменів за можливість дітям і позмагатися, і відпочити.
Інші новини