6o

Спалювання відходів чи залишків сухої рослинності ЗАБОРОНЕНО ЗАКОНОМ!

  • 2024.02.29 16:45
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 94

  Рятувальники у трьох мікрорайонах Калуша ліквідовували загорання сухої трави.

  Як повідомили в Калуському РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, 28 лютого надійшло п’ять повідомлень від мешканців Калуської МТГ. Три з них – про займання сухої трави у мікрорайонах Підгірки, Височанка та Залісся.

   Звертаємо увагу мешканців, що фіксація таких порушень, як підпал сухостою, може класифікуватися не тільки накладанням штрафу, а й кримінальною відповідальністю. Відповідно до внесених змін до Кримінального кодексу України з березня 2022 року у статті 113 «Диверсія», окрім існуючих злочинів, передбачили навмисні підпали сухостою. Такі дії караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна. Також навмисний підпал сухої трави як правопорушення тягне за собою накладення штрафу:

- на громадян - від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (від 3060 грн до 6120 грн);

- на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

  За спалювання відходів і залишків сухої рослинності за статтею 82 КУпАП штраф: для громадян від 340 грн до 1360 грн; для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн. Спалювання відходів чи залишків сухої рослинності ЗАБОРОНЕНО ЗАКОНОМ!

   Якщо ж Ви стали свідком пожежі, що розгоряється, спробуйте затоптати, засипати піском чи залити водою місце загоряння. Якщо ж не вдається впоратися самотужки або помічена Вами пожежа уже набула значних розмірів, телефонуйте за номером 101!

Інші новини