6o

Фахівці застерігали від небезпек торгівлі людьми

  • 2024.10.15 16:34
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 39

15 жовтня, напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, в рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб у Калуській жіночій консультації, соціальна менеджерка Василина Кашівська спільно із залученою спеціалісткою Вікторією Власенко провели профілактичне інформаційно-просвітницьке заняття на тему: “Торгівля жінками і дітьми. Як вберегтися від небезпеки”. До заходу залучили медичних працівників Жіночої консультації.

Присутні обговорили вкрай актуальну проблему сьогодення – торгівлю людьми, яка посідає чільне місце у проблематиці захисту прав людини. Розглянули приклади конкретних життєвих ситуацій та з якими видами експлуатації на практиці зустрічаються найчастіше. Йшлося про сексуальну

експлуатацію, сурогатне материнство, примусову працю (зокрема, жебракування, рабство, підневільне становище, експлуатацію у злочинній діяльності, і, навіть для донорства органів).

Увага акцентувалась на важливих правилах, якими необхідно керуватися, щоб уберегтися від небезпеки, виїжджаючи за кордон. За телефонами Національних «гарячих ліній» можна звертатися з метою отримання повного спектру правової, соціальної та медичної допомоги.

Нагадуємо, Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 08:00 до 20:00), «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (цілодобово, з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні).

Інші новини