8o

Торгівля жінками і дітьми. Як вберегтися від небезпеки?

  • 2023.10.18 08:30
    • Соціальна сфера
  • 148

        17 жовтня 2023 року, з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”*, соціальним менеджером Василиною Кашівською, спільно з кейс менеджером проекту “Безпека кожного  у спільних рішеннях” Міжнародної організації з міграції Яною Гавриловою було проведено інтерактивну бесіду на тему: “Торгівля жінками і дітьми. Як вберегтися від небезпеки”, за участю вагітних жінок та медичних працівників.

        В ході проведення заходу, присутні мали змогу обговорити вкрай актуальну проблему  сьогодення – торгівлю людьми, яка займає одне з найважливіших місць у проблематиці захисту прав людини. З початку війни в Україні, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми  значно підвищився. Це пов’язано з тим, що частина людей, зокрема жінки і діти, змушені були покинути Україну, прямуючи до сусідніх країн, частина переміщена всередині держави, а значна  кількість людей, в т. ч. і дітей примусово вивезені на територію російської федерації. На жаль, нерідко ці люди, стають об’єктами торгівлі задля їх подальшої експлуатації (мова йде і про сексуальну експлуатацію, і про сурогатне материнство, і про примусову працю, зокрема жебракування, рабство, підневільне становище, або експлуатацію у злочинній діяльності, і навіть для донорства органів). Торгівля людьми може відбуватись як за межами країни, так і всередині, тому слід знати телефони Національних “гарячих ліній” (Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 8.00 до 20.00), Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні), пам’ятати про певні важливі правила, яким необхідно керуватися перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки та володіти інформацією про державні установи, до яких особа, яка постраждала від цього злочину може звертатися з метою отримання відповідного статусу, що дасть їй можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.   

        Нагадуємо, що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини