7o

Торгівля людьми є однією з головних проблем, як в Європі, так і в Україні

  • 2023.10.18 14:34
    • Соціальна сфера
  • 152

Так, 17 жовтня запрошені студенти групи 1 АКІТ 2 Калуського політехнічного коледжу на засідання молодіжного клубу "СОВА", що діє при бібліотеці.

   З метою привернути увагу молоді до актуальної теми проведений інформаційний кадр «Будь обережний» спеціалістами Калуського міського центру соціальних служб: Бялик Уляна Миколаївна (заступник директора-начальник відділу) та Тетяна Бедрій ( практичний психолог).

   Присутні ознайомилися:

- з поняттям, предметом та етапами торгівлі людьми;

- з’ясували причини, які сприяють потраплянню людей до рук торговців;

- особливостями роботи за межами України та ризики, пов’язані з нелегальним працевлаштуванням.

   А також, висвітлювались основні аспекти законодавства стосовно торгівлі людьми, про види підтримки і допомоги постраждалим та про основні правила поведінки в різних життєвих ситуаціях. Студентів було проінформовано про установи та організації, куди можна звернутися в разі потрапляння в трудове рабство. Також наголошено на тому, що може зробити кожен, щоб запобігти торгівлі людьми.

  Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами для постраждалих від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України, 9а.

 

Інші новини