23o

Торгівля людьми. Як вберегтися від небезпеки?

  • 2023.10.24 15:15
    • Соціальна сфера
  • 216

   24 жовтня 2023 року, в рамках проведення у Калуській територіальні йгромаді заходів з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, заступником директора Калуського міського центру соціальних служб Уляною Бялик та соціальним менеджером Василиною Кашівською, спільно з кейс менеджером БО “БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” Юлією Безотосною та кар’єрними радниками Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тетяною Швець та Іриною Матіїв було проведено інформаційно-просвітницьку  бесіду на тему: “Торгівля людьми. Як вберегтися від небезпеки”, за участю осіб, які у пошуку роботи.

  В ході проведення заходу, присутні мали змогу обговорити проблему торгівлі людьми, яка займає одне з найважливіших місць у проблематиці захисту прав людини. Учасникам бесіди наголосили, про які важливі правила слід пам’ятати перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки та надали інформацію про державні установи, до яких особа, яка постраждала від цього злочину, може звертатися з метою отримання відповідного статусу та повного спектру правової, соціальної та медичної допомоги. Торгівля людьми може відбуватись як за межами країни, так і всередині, тому слід знати телефони Національних “гарячих ліній” (Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 8.00 до 20.00), Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні).

  Зустріч була цікавою та інформативною.

  Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами для постраждалих від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України 9а (вул. Пушкіна 9а) та діє #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини