30o

Творчі колективи ПК «Мінерал» гідно представили Калуську громаду на Всеукраїнському фестивалі

  • 2024.06.10 11:57
    • Громада
    • Культура
  • 53

У суботу, 8 червня, мальовничий Верховинський край гостинно зустрічав таланти з усієї України.

На Всеукраїнському фестивалі конкурсі інструментального, вокального та хореографічного мистецтва «Верховина STAR-FEST», присвяченому 600-річчю з часу першої письмової згадки про Верховину (колишнє Жабʼє), об’єдналися соло виконавці та творчі колективи із громад 5 областей України. 

Відвідали захід і міський голова Калуша Андрій Найда та секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук.

Калуську громаду на фестивалі представляли колективи ПК «Мінерал»: дует Consonance у складі Христини Гвоздецької та Юлії Воробчак, зразкова вокальна студія «Дует», керівник Леся Ланик, тріо «Бойківчанка», керівник Оксана Герус, народний вокально-інструментальний гурт «Передзвін», керівник Володимир Климентій, солісти ЗВС «Дует». Почесним гостем фестивалю став народний гумористичний театр «КУМ», керівник Олександр Новосад. 

Загалом на фестивалі було представлено близько 50 номерів, кожен з яких був особливий. У результаті, Калуські таланти нагороджені дипломами переможців І та ІІ ступенів. А тріо «Бойківчанка» стали володарями гран-прі. Наші творчі колективи вкотре заявили на всю Україну, що в Калуській громаді культура та мистецтво на високому рівні!

Також цього дня відбулася екскурсія в музей Гуцульщини та в хату-музей кінофільму «Тіні забутих предків», де кожен куточок просякнутий історією та гуцульською автентикою, що глибоко торкається душі.

– Думаємо, що об’єднавши зусилля з Верховинською громадою можна втілити безліч цікавих проєктів у сфері культури, – переконаний міський голова Андрій Найда. – Адже і Бойківщина, і Гуцульщина – два надзвичайно колоритні краї. Тож будемо напрацьовувати механізми, щоб найближчим часом підписати меморандум про співпрацю між Калушем та Верховиною. Щиро дякую голові Верховинського районного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Василеві Нагірняку за організацію фестивалю та запрошення до мальовничої Верховини.

Інші новини